Donald Trump l-a numit pe Brendan Carr în funcția de președinte al Comisiei Federale de Comunicații (FCC) pentru a promova libera exprimare și a reglementa marile tehnologii. Carr, un critic al politicilor telecomunicațiilor din administrația Biden, a subliniat necesitatea de a restabili drepturile de liberă exprimare pentru cetățenii americani, în contextul controverselor legate de cenzură și reglementare. Această numire marchează o schimbare semnificativă în abordarea reglementării telecomunicațiilor în Statele Unite.
Pe scurt:
- Donald Trump l-a numit pe Brendan Carr președinte al FCC pentru a promova libera exprimare și a reglementa marile tehnologii
- Carr, actual comisar republican, a criticat politicile telecomunicațiilor din administrația Biden
- El a acuzat companiile mari de tehnologie de cenzură și a cerut restaurarea drepturilor de liberă exprimare
- Trump a sugerat că rețelele de televiziune ar putea pierde licențele FCC din cauza comportamentului lor
Președintele ales Donald Trump a anunțat că îl va numi pe Brendan Carr, un critic al politicilor telecomunicațiilor și al marilor tehnologii din administrația Biden, în funcția de președinte al Comisiei Federale de Comunicații (FCC). Carr, în vârstă de 45 de ani, este actualul comisar republican al FCC, agenția responsabilă cu reglementarea telecomunicațiilor în Statele Unite.
Brendan Carr a fost un critic vehement al deciziei FCC de a nu finaliza aproape 900 de milioane de dolari în subvenții pentru lățimea de bandă destinate unității de internet prin satelit Starlink, deținută de Elon Musk. De asemenea, el a contestat programul de infrastructură pentru lățimea de bandă de 42 de miliarde de dolari al Departamentului de Comerț și politicile privind spectrul promovate de președintele Joe Biden.
Recent, Carr a adresat o scrisoare companiilor Meta, Facebook, Google, Apple și Microsoft, acuzându-le de cenzurarea americanilor. El a subliniat că FCC trebuie să „restaureze drepturile de liberă exprimare pentru cetățenii americani”. Trump a criticat, de asemenea, acțiunile rețelelor de televiziune precum ABC, NBC și CBS, sugerând că acestea ar putea pierde licențele FCC din cauza comportamentului lor.
În timpul primului său mandat, Trump a solicitat FCC să revocare licențele de difuzare, o idee respinsă de fostul președinte al FCC, Ajit Pai, care a afirmat că agenția nu are autoritatea de a revoca licențele pe baza conținutului difuzat. FCC emite licențe pe o perioadă de opt ani pentru stații de difuzare individuale, nu pentru rețelele de televiziune.
În 2022, Carr a devenit primul comisar FCC care a vizitat Taiwanul, fiind un susținător al unei linii dure față de companiile de telecomunicații chineze. De asemenea, el s-a opus reinstaurării regulilor de neutralitate a rețelei, care au fost abrogate în timpul primei administrații Trump. Aceste reguli au fost suspendate de o instanță federală de apel.
Trump l-a nominalizat pe Carr la FCC în ianuarie 2017, după ce acesta a ocupat funcția de consilier general al agenției. Noua administrație va trebui să numească un republican pentru a ocupa un loc în comisia formată din cinci membri, înainte de a putea prelua controlul total al agenției.
Trump a declarat că Carr „este un luptător pentru liberă exprimare și a luptat împotriva războiului de reglementare care a sufocat libertățile americanilor și a frânat economia noastră”.
Sursa originală a acestui articol este https://www.theguardian.com/us-news/2024/nov/18/brendan-carr-trump-fcc-nomination-career-history