Descoperă strategiile nutriționale propuse de Mihaela Bilic pentru a gestiona excesele alimentare și datoria calorică după weekend. Află cum să menții o dietă echilibrată și să eviți acumularea de kilograme în plus, chiar și după mese festive. Învață să îți optimizezi aportul caloric și să îți protejezi sănătatea în zilele de răsfăț culinar.
Pe scurt:
- Mihaela Bilic discută despre excesele alimentare frecvente în weekend
- Abaterile de la dietă nu sunt o tragedie dacă se respectă strategii nutriționale
- Se recomandă compensarea caloriilor consumate în exces prin reducerea aportului în zilele următoare
- Economisirea caloriilor înainte de un ospăț ajută la gestionarea excesele alimentare
Mihaela Bilic și excesele alimentare de weekend
Nutriționista Mihaela Bilic a abordat, într-o postare pe Facebook, problema excesele alimentare care apar frecvent la finalul săptămânii. Aceasta a oferit soluții pentru a remedia eventualele probleme cauzate de o dietă dezechilibrată în timpul weekendului.
„Ce facem dacă am făcut-o lată? În weekend, tentațiile alimentare sunt omniprezente: mâncăruri copioase, produse de fast-food și dulciuri. Meniul de la sfârșitul săptămânii este, de obicei, mai generos, fie că ne aflăm acasă sau în deplasare. Ce măsuri putem lua pentru a evita indigestia sau acumularea a 2 kg în plus pe cântar?”, a scris Mihaela Bilic.
Datoria calorică și echilibrul metabolic
Potrivit nutriționistei, abaterile de la o dietă echilibrată nu trebuie să fie privite ca o tragedie, atâta timp cât se respectă câteva strategii nutriție. „Varianta nr. 1: plătiți-vă datoria cât mai rapid! Organismul își stabilește echilibrul metabolic pe ultimele 4-5 zile. Nu ne îngrășăm dintr-o masă și nu slăbim dacă sărim peste o masă. Este esențial să ne concentrăm pe aportul caloric mediu realizat într-o săptămână. Dacă astăzi ați consumat un buget caloric dublu, mâine va trebui să reduceți aportul alimentar pentru a compensa”, a explicat Mihaela Bilic.
În cazul unei mese festive cu mai multe feluri de mâncare, nutriționista recomandă ca a doua zi să se consume „doar apă și cafea pentru a ajuta digestia, iar la prânz o ciorbă sau un iaurt”. Această abordare permite repartizarea festinului pe două zile, menținând astfel un buget caloric echilibrat.
Strategii pentru a evita excesele alimentare
„Varianta nr. 2: strângeți bani albi pentru zile negre! În nutriție, acest concept este cunoscut sub numele de apetit previzional, care implică reducerea consumului caloric în zilele anterioare unui ospăț. Dacă știți că urmează o petrecere sau un răsfăț culinar, este recomandat să economisiți calorii. Cu o zi sau două înainte, optați pentru supe, salate și produse lactate. Această strategie vă va permite să vă bucurați de excesele alimentare din weekend fără a afecta sănătatea”, a adăugat Mihaela Bilic.
Sursa originală a acestui articol este https://adevarul.ro/stiri-interne/sanatate/trei-solutii-propuse-de-mihaela-bilic-dupa-un-2402244.html